keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Euroviisujen yhden naisen raati!

Eli päätän omistaa tämän merkinnän kokonaan Euroviisujen finaaliesitysten puimiseen!
Miksi? Koska haluan. :b Ja ehkä senkin takia, että tein tällaisen ison listan kaikista esityksistä ja en haluaisi heittää vaan tätä paperia roskiin. Ei välttämättä kiinnosta ketään, mutta.. :'D

Esitys kerrallaan, lyhyitä kommentteja ja ajatusten virtaa, mitä esityksestä nousi mieleen, kun näitä lauantai-iltana katselin. En muistanut ottaa biisien nimiä ylös, mutta ne löytää halutessaan itse.

1. Ukraina: ihan nätti naislauluääni, vähän sellainen "viettelevä" biisi, outo hamsteripyörä, aika yksipuolinen. TIK TOK!
2. Valko-Venäjä: Backstreet Boys -tyylinen bändi, rauhallinen rytmi, tylsä lavaesitys, ihan menevä, itseään toistava. "Oo-o-oh-yeah!" CHEESECAKE.
3. Azerbaidžan: balladi, nätti ääni, trapetsi, huono englanti, ei "highlightia", kaunis, mutta liian samanlainen koko biisin. START A FIRE~
4. Islanti: värikäs miesbändi, rockbiisi, vähän marssimainen, bändin jäsenet vetää soittimien kanssa yksinkertaista koreografiaa, iloinen. "Pu-pu-pu-pu-pu!"
5. Norja: liian hiljainen, ei lauluääni esillä, miehellä kaunis ääni, "liian" balladi ja surullinen, ääni värisee, viulistit. SILENT STORM INSIDE ME~
6. Romania: mies & nainen, peruspop, rauhalliset säkeistöt, mahtipontinen kertsi, lavalla vain pyöreä piano, seisoo vain, lauluäänet tavallisia, tarttuva. IT'S A MIRACLE!
7. Armenia: balladi, miesääni melko mitäänsanomaton (niin biisikin), yhtäkkiä huuto + rytmimusiikki (parempi, mut biisi...), seisoi yksin. YOU'RE NOT ALONE!
8. Montenegro: hieno luistelija, miesiskelmä-ääni, oma kieli, balladi, ihan kaunis, aika tylsä mutta tähän mennessä paras balladi.
9. Puola: vähän räppimäinen/hiphop, nainen ei osaa laulaa puhtaasti, huoraesitys, pyörivät kansallispuvut, puoliksi puolaksi ja huono englanti. THIS IS OUR NATION! slaaaavic.
10. Kreikka: räppäri & normi, yökerhobiisi, tarttuva ja menevä, DJ, sanoitukset ei erikoiset, ääni epävireinen välillä, trampoliini. RISE UP! [add here a picture of a trampoline]
11. Itävalta: parrakas "nainen", ääni sekoitus miestä ja naista, mut hyvä, mahtipontinen, rauhallinen, mutta vahva, vähän tylsä, hyvä englanti. RISE LIKE A PHOENIX!
12. Saksa: hanuristi, rauhallinen, vähän jazz/blues, sellisti, hyvä ääni ja englanti, Pink-tyylinen, jää pliisuksi. IS IT RIGHT OR IS IT WRONG? I can't go on...
13. Ruotsi: balladi, piano, ääni aaltoileva (u~u~ndo), ihan kaunis, kertsin jälkeen rummut, mahtipontinen 2. kertsi, valokehä, ei tylsä, mutta ei erikoinenkaan. UNDO~
14. Ranska: tulee mieleen alusta Papaoutai (by Stromae), pirteä, mutta kertsi tosi tylsä, ranskaksi, outo. MOUSTACHE!
15. Venäjä: 2 nuorta naista, balladi, hyvät ja selkeät äänet, hyvä englanti, vaaka, kertsi hyvä, mutta aika yksipuolinen biisi, "iskelmällistä poppia".
16. Italia: mustasilmäinen Caesar-nainen, italiaksi, vähän rock, ihan menevä, kertsi yksinkertainen ja tylsä, mutta ihan ok.
17. Slovenia: huilunsoitto, Within Temptation -puku, vähän rock/iskelmä, osaksi sloveniaa, ihan hyvä, vähän mitäänsanomaton. "Wo-oo-oo-oh~" ROUND AND ROUND.
18. SUOMI: poikabändi, rock, vähän hiljainen/epäselvä ääni, mutta menevä, falsettikertsi, ääni värisee(?), monipuolinen. SOMETHING BEEETTER!
19. Espanja: osaksi espanjaa, balladi, vähän tylsä laalaalaa-biisi, kertsi surkea, vähän Disneymäinen, naisella ihan hyvä ääni. DANCING IN THE RAIN~
20. Sveitsi: aika huono englanti, vihellys, hyväntuulinen, ei erikoinen biisi, musiikillisesti monipuolinen. CAUSE YOU'RE THINK I'M LYING~!
21. Unkari: tosi hyvä miesääni, mutta ei monipuolinen, surullinen sanoma, moderni rytmi, kertsi ei kauhean erikoinen, hyvä englanti, säkeistöt hyviä. SHE KEEPS ON RUNNING~
22. Malta: countrybiisi, miesten äänet tyypillisiä tälle genrelle, biisi tosi tylsä eikä mitään erityistä, pelkkä bändi lavalla, mitäänsanomaton. COMING HOOME!
23. Tanska: Maroon 5 -miesääni, hyväntuulinen, piano vähän ärsyttävä, vähän tylsä, tanssikoreografia! SCO-BO-DI-DI-DAI! "Ooo-ooh!"
24. Alankomaat: basso/kitarajumputus, kantrimainen, rauhallinen, tylsä rytmi jatkuu vaan, ei monipuolinen, nukuttava, äänet ihan ok. AFTER THE STORM~
25. San Marino: balladi, mahtipontinen musikaalilaulu, naisella hyvä ääni, ei yllättävä, iskelmäinen, rauhallinen. MAYBE!
26. Iso-Britannia: rumpujumputus, naisella vähän ärsyttävä ääni, rauhallinen, ei kauhean erikoinen, tylsähkö. WE'RE CHILDREN OF THE UNIVERSE!


Ja tän pitkän listan jälkeen vielä laitan oman (epäonnistuneen) arviointini, ketkä olisivat top-5:ssa:
1. Ruotsi
2. Itävalta
3. Norja
4. Kreikka
5. Romania

Ja oma top-5, joista itse pidin:
1. Itävalta
2. Kreikka
3. Suomi
4. Unkari
5. Ruotsi/Sveitsi

Ja OIKEASTI voittajaksi selviytyi Itävalta, toiseksi tuli Alankomaat ja kolmanneksi Ruotsi. Jess, voitto meni omalle suosikille, kolmannelta sijalta löytyi oma arvaukseni voittajaksi, mutta mitä toi Alankomaat teki toisella sijalla?? Se oli yksi surkeimpia viisuja tämän vuoden kisoissa, joten ihmettelin aika suuresti, miten se sijoittui noin hyvin. Balladeja oli paljon tämän vuoden kisoissa, ja tämä viisu ei ikävä kyllä ollut niistä paras. Mutta ei sentään voittanut, huh. Anteeksi, jos joku teistä oli suuri Alankomaiden fani, itselleni se ei kolahtanut millään tavalla.

Suomikin pärjäsi yllättävän hyvin! Tiesin, ettei se top-5:een pääse millään, mutta en olisi uskonut 11. sijaakaan, joten hyvin meni! Itse pidin Suomen viisusta, mutta ei se ehkä ollut voittajamateriaalia. Ja kävi Suomi pari kertaa äänestyksen aikana top-10:ssäkin! Toivoin, että Suomelle olisi edes yhdestä maasta annettu paremmat pisteet (8, 10, 12), mutta ei tällä kertaa. Ruotsistakaan ei tullut erikoisia pisteitä (kuten ei ikinä), mutta Suomesta sinne kyllä menee lähes aina paremmat pisteet. Onneksi tänä vuonna ei kuitenkaan 12:ta, se meni Itävallalle. :)

Ja kaikki tosiaan on näistä omia mielipiteitäni, jotka minulla oli lauantaina päällimmäisinä ajatuksina. Jätetään herneet lautaselle, ei nenään. :)

Oli vähän synkeää kyllä Venäjälle buuaaminen, eihän poliittiset tilanteet olleet nuorten, hyvien esiintyjien vika. :/ Toisaalta Euroviisut olivat aika suora kanava osoittaa mielipiteensä Venäjälle, ja näissä kisoissa on ilmoilla paljon poliittisia mielipiteitä. Eikä Venäjän poliitikoiden reaktio Itävallan voittoon ollut järin häävi. Kansalaisista kuitenkin löytyi paljon Itävaltaa kannattaneita, joten ei siinä enää auta poliitikoiden sanomiset.

Kohti seuraavia Euroviisuja, jos saataisiin vielä parempaa menestystä Itävallassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti